Op 2 en 3 juni 2018 wordt Teamzeilen Rotterdam georganiseerd door de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging op de Kralingse Plas in Rotterdam. Het evenement wordt georganiseerd voor acht deelnemende teams van studentenzeilverenigingen in Nederland. Een team bestaat uit acht personen, vier personen per boot.
Teamzeilen is een tak van de zeilsport die in de studentenwereld een tijd geleden in de vergetelheid geraakt is. Twee boten varen tegen twee andere boten. Dit terwijl teamzeilen tactisch zoveel meer heeft dan fleetracen en veranderlijker is dan matchracen. Teamzeilen Rotterdam springt in dit hiaat in het aanbod van studentenzeilwedstrijden. Een evenement waarbij een gehele studentenzeilvereniging zich tot Nederlands kampioen kan kronen in een discipline in de zeilsport die het uiterste van zeilers vraagt in zowel technisch als tactisch opzicht.


Technisch omdat je zoals bij elk zeilevenement hard moet varen en dus goed moet kunnen zeilen. Een goede start, het juist lezen van het wedstrijdveld en het maken van vloeiende en snelle manoeuvres. Tactisch omdat een teamzeilwedstrijd nooit voorbij is tot de laatste boot als enige nog op de baan is. Omdat de boot die wint niet automatisch bepaalt welk team er wint. Tweede en derde worden is ook voldoende. Er is maar een doel: geen laatste worden.

De Teamzeilen Rotterdam Commissie 2017/2018 bestaat uit:

Lilian Broekman President
Joris Bruggeman Vice-president en Wedstrijden
Olivia Steijlen Secretaris
Laura Stoter Penningmeester
Coen Leeman Silverfleet & Chef Strafadt
Derek Bongaertz Boten
 
Casper Hamminga QQ’er

 

Vlnr: Lilian, Olivia, Laura, Coen, Joris, Derek