Sinds enkele jaren kent de RSZV disputen, verticale verbanden waar je je individueel bij aan kunt sluiten. Op dit moment kent de vereniging drie disputen: Damesdispuut Asteria, Damesdispuut Ferox en Heerendispuut Fermentum.

De disputen organiseren veel activiteiten voor hun leden, zoals borrelavonden en weekendjes weg. Af en toe organiseren de disputen ook een activiteit voor alle leden van de RSZV, zoals het Oktoberfest van Fermentum, de disputenavond met beerpong, de Ferox Royal Flush Night en de Asteria Harbour Party.

Heerendispuut Fermentum

Fermentum is hét Herendispuut van de Zeil, tevens het oudste dispuut. Naast het feit dat we veel aan de bar te vinden zijn op de donderdagmiddag/avond, houden we onze legendarische maandelijkse borrels en organiseren we door het jaar heen verschillende activiteiten. Ieder jaar nemen we enkele heren met onverschrokken ferm karakter aan.

Uiteraard doen we ook veel mee aan (studenten)zeilwedstrijden waar we zowel schitteren op het water als aan wal.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar de bar aan de Kralingse Plaslaan 113.

Namens het Ferme Bestuur

Asteria is het schitterende Damesdispuut dat de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging rijk is. Zij staat voor een verticale verbinding tussen de vrouwelijke leden van de RSZV. Deze verbinding wordt gevormd door eten, wijn en gezelligheid.

Ook wordt er veel ondernomen met het dispuut zoals weekendjes weg, maandelijkse borrels, broertjes-zusjesdag en vele andere activiteiten. Maar daarnaast zijn wij natuurlijk ook te vinden op de Zeil!

Als je interesse hebt in deel uitmaken van het Damesdispuut neem dan vooral een kijkje op onze website en Facebook en spreek van een van ons aan op de donderdagavond of stuur een mailtje naar asteria@rszv.nl.

Op de grote lichtgevende ster!

Het bestuur der Damesdispuut Asteria

Het Damesdispuut Ferox is het jongste dispuut van de RSZV. Wij zijn herkenbaar aan onze rode haarbanden en ons woeste en vrijgevochten karakter. Tijdens de borrels maar ook op het water zijn wij goed vertegenwoordigd. Als dispuut komen we de laatste woensdag van de maand samen voor eten, drankjes en delen we ons lief en leed, waarna het tijd is om lekker diep in het glaasje te kijken. Naast onze borrel organiseren we nog een aantal andere activiteiten zoals een vrouwendag. Voor meer info kan je ons op donderdagavond aan de bar aanspreken.