Afgelopen weekend vond in Medemblik Stage 1 van de DMTRA Matchrace-serie plaats. De hele winter wordt er maandelijks gematchraced (1 tegen 1) in Elliots (Olympische matchrace-boot, 3mans kielboot) in Medemblik. Het vooruitzicht is dat er iedere stage minimaal 1 R.S.Z.V.-team aanwezig is en dat er over het algemeen nog een heel aantal R.S.Z.V.-leden aanwezig is in andere teams!
Het R.S.Z.V.-team was afgelopen weekend vertegenwoordigd door Hugo Meeuwes, Max van Pinxten en Niels de Vries. Ingeschreven in de B-poule (beginnende teams) was het voor ons aan boord in veel opzichten ??ieuw?? Spinaker zeilen blijkt redelijk ingewikkeld en ook de snelheid van manoeuvres is erg hoog. Voor Niels daarnaast de eerste keer sturen tijdens een matchrace. Ondanks alles wonnen we twee van de 6 matches, waarmee overall een 4e plaats in de B-poule werd behaald!
Naast het R.S.Z.V.-team was ook in verschillende andere teams de R.S.Z.V. vertegenwoordigd. Tammo Zijlker behaalde een 3e plaats in de A-poule. Sander Chu en Reinoud Valk voeren met Valk Welding op de 5e plaats in deze poule en Lianne Dagelet werd hier 6e.
Omdat de winterseries vooral worden gezien als training-events, was ook Anne van der Beek als trainer aanwezig om de nodige tips te geven in de B-poule. Hier werd gretig gebruik van gemaakt!
Ook tijdens Stage 2 is een R.S.Z.V.-team van de partij. Tim de Weerdt zal dan het roer in handen nemen.
Kun je goed zeilen en heb je interesse om mee te varen? Meld je bij Raoul Nielen (Co?rdinator matchracen winter 2014/2015) door een mailtje te sturen naar zeilteam@rszv.nl.