Op de derde donderdag van de Introductieperiode was het dit jaar tijd voor de befaamde Kralingse Plas Estafette. Met een stralend zonnetje maakte een groep van 25 zeilers zich klaar voor de start. Na een korte briefing en indeling van de teams barstte de strijd los.
Een tweetal sportievelingen uit elk team zijn met een kratje Starbottles weggerend om opgepikt te worden door hun team die zeilend naar de overkant van de Plas was gekomen. Deze deelnemers hebben in een absolute recordtijd hun boot opgetuigd en na een wat rommelig begin in de vier valken van de R.S.Z.V. hun koers naar de overkant van de Plas uitgezet.
Een kleine uitzondering dient gemaakt te worden voor de Van Thiel. Deze hadden de pech dat hun vaarboom maar net lang genoeg was om de grond te raken en kwamen erg moeilijk weg. Nadat zij achteruit de haven uitgesleept waren door de behulpzame Wedstrijdcommissaris hebben zij het zeil toch ook kunnen hijsen en zijn begonnen aan hun inhaalwedstrijd.

De Kralingse Plas Estafette wordt gewonnen door in een korte tijd een kratje bier leeg te drinken drinken en de deelnemers in de Van Thiel hebben dit uitstekend gedaan. Na een fotofinish hebben zij nipt gewonnen van de Wytse en alsnog de Estafette op hun naam geschreven.
Een vermelding voor de Boetes op de derde plaats kan echter niet uitblijven. Onze jongste valk is namelijk helaas is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Na een loefduel in de haven met een ander team heeft de Boetes haar helmstok verloren. Matchracen tijdens de Estafette was dit jaar dan ook iets nieuws.

Tot slot een speciale vermelding voor de gezelligste boot van de wedstrijd: de Cees. Toen de bemanning van de Cees doorhad dat winnen geen optie was, zij waren maar met 5 bemanningsleden terwijl de overige boten met 6 man sterk was, kozen zij het ruime sop. Anderhalf uur later zijn zij alsnog gefinisht, na een overheerlijk tochtje over de Plas gezeild te hebben.

Nogmaals een felicitatie aan de bemanning van de Van Thiel, jullie mogen jezelf een jaar lang winnaar noemen van deze ontzettend mooie wedstrijd!