Op dit moment kun je je niet inschrijven als lid.

Waarom zou ik lid worden?

We bieden een gezellige vereniging zonder ontgroening, met als enige studentenzeilvereniging in Nederland gratis instructie en gebruik van de boten. De RSZV is een leuke vereniging, die het actief zeilen combineert met een rijk studentenleven. Leden kunnen deelnemen aan allerlei zeil- en aanverwante activiteiten, georganiseerd door de verschillende commissies.

Als je voldoende kan zeilen kun je, na het doen van een zogenoemd “sleutelexamen” altijd een van de verenigingsboten meenemen. Hiernaast wordt er elke donderdag geborreld in het verenigingsgebouw van de Rotterdamsche Zeilvereeniging aan de Kralingse Plas; de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en voor weinig geld een borrel te drinken. De RSZV kent geen ontgroening, je kunt lekker jezelf zijn en precies doen waar je zelf zin in hebt.

Als je van gezelligheid houdt en dat wil combineren met zeilen is de RSZV de plek voor jou!

Welke activiteiten zijn er?

Elke donderdag zijn er borrelavonden op de RSZV. We eten en borrelen in het clubgebouw van de RZV (niet verwarren met RSZV) aan de Kralingse Plaslaan 113.

In het zeilseizoen kan je zeilinstructie krijgen of geven en worden er wedstrijden georganiseerd op de Kralingse Plas. Ook gaan we vaak weekeindjes zeilen. Voorbeelden zijn o.a.: Nieuwe Leden Weekend, Voorjaarsweekend en het Wedstrijd Opleidings Weekend.

Naast deze activiteiten worden er ook externe activiteiten georganiseerd door onze zusterverenigingen. Dit zijn zeilwedstrijden met ludieke elementen erin en deze wedstrijden worden afgesloten met een mooi feest. Vrijwel op alle externe activiteiten is er wel een team van de RSZV te vinden.

Ik kan niet zeilen, wat nu?

Als je niet kunt zeilen maakt dit niet uit. De RSZV beschikt over een interne zeilopleiding en heeft eigen instructieboten in de disciplines valk en laser. Bij aanvang van de introductieperiode is er al meteen gelegenheid tot het volgen van zeilinstructie. Je wordt aan het begin van het jaar ingedeeld in een instructiegroep met een vaste instructeur, waarmee je wekelijks of tweewekelijks traint. Je leert om goed met de boot om te gaan en ook om samen te werken in de boot. In de winter worden er verschillende theorielessen georganiseerd, zodat je ook kan blijven leren bij slecht zeilweer.

Zijn jullie nou een gezelligheidsvereniging of een sportvereniging?

Allebei! Een groot deel van de activiteiten zijn borrelgerelateerd. Gezelligheid vormt een belangrijk deel van de vereniging. De donderdagavondborrels zijn altijd gezellig, je leert veel leuke mensen kennen en je doet zo een hoop nieuwe zeilcontacten op. Daarnaast promoten we het zeilen door instructie te geven, zeilweekenden te organiseren en wordt er actief meegedaan aan (studenten)zeilwedstrijden.

Is er echt helemaal geen ontgroening?

Nee. Maar we verwachten wel dat als je lid wordt, je wekelijks of tweewekelijks traint met je instructiegroep, je tijdens de Introductieperiode elke donderdagavond op de vereniging komt om de leden te leren kennen en hier na de IP ook vaak te vinden bent. Ook wordt er van je verwacht dat je mee gaat op het Nieuwe Leden Weekend. Wanneer je dit wilt, kan je je aansluiten bij een dispuut of een wedstrijdteam. Dit hangt er echter helemaal van af hoe actief je wilt worden bij de vereniging.

Mag ik eens langs komen om de sfeer te proeven?

Natuurlijk, elke donderdagavond borrelen we op de RSZV. Dat is het witte gebouw met de groene letters RZV erop aan de Kralingse Plaslaan 113. We zijn open vanaf ongeveer 18.00 uur uur tot middernacht, zomers vanaf 17.00 uur.

Wat kost het?

Slechts EUR 95,- per jaar en na 4 jaar bij overgang naar de Oudleden Vereniging EUR 25,- per jaar. Al pak je maar een enkele keer een verenigingsboot, je hebt het al terugverdiend door hem niet te hoeven huren! Ook hebben we zeer voordelige acties zoals het voorjaarslidmaatschap voor studenten, die in het voorjaar lid worden.
Wil je meetrainen in het wedstrijdteam voor de J22? Ook dat kan. Omdat aan deze boot heel veel extra kosten verbonden zitten vragen we de leden voor trainingen in deze boot een extra bijdrage van 65 euro.

Van wanneer tot wanneer loopt het verenigingsjaar?

Het verenigingsjaar duurt van 1 september tot de 1 september het daaropvolgend jaar.

En als ik me wil uitschrijven?

Zodra je je inschrijft, ben je lid en contributie verschuldigd voor een heel jaar. Uitschrijven kan tot 31 juli voor het begin van het verenigingsjaar. Doe dit per mail naar de secretaris, je krijgt dan een bevestigingsmail terug. Bewaar deze goed, het is jouw bewijs dat je uitgeschreven bent!

Inschrijven in het voorjaar; Als je je inschrijft tijdens of na het voorjaarsweekend, meestal in april, betaal je slechts 47,50 euro contributie en kun je nog wel de hele lente en zomer genieten op de Plas. Ook hier dien je je uit te schrijven voor 1 augustus als je je lidmaatschap niet wilt verlengen. Let op: Als je je voor een twee keer inschrijft in het voorjaar zal het lidmaatschap automatisch gelden voor een volledig jaar (het daaropvolgende jaar)!

Klinkt goed, waar en wanneer kan ik me inschrijven?

Je kan je altijd inschrijven met het inschrijfformulier.

Heb je nog vragen?

Kom eens langs of stuur ons een e-mail!