Leuk dat je interesse hebt om lid te worden! Op deze pagina geven we je alle info die je nodig hebt. Heb je na het lezen nog vragen? Stuur ons dan een mailtje.

Waarom wil jij lid worden?

De RSZV is een zeil-, maar zeker ook een gezelligheidsvereniging. Wij bieden de ideale combinatie tussen actief zeilen en een rijk studentenleven. Elke dinsdag en donderdag is er borrel vanaf 5 uur en kan je op de vereniging eten, daarnaast bieden wij nog talloze andere (zeil)activiteiten.

Onze locatie is het verenigingsgebouw van de Rotterdamsche Zeilvereeniging aan de prachtige Kralingse Plas; de ideale plek midden in Rotterdam waar wij borrelen en zeilen combineren.

Als je voldoende kan zeilen kun je, na het doen van een zogenoemd “sleutelexamen” altijd een van de verenigingsboten meenemen. Om te zeilen met je bootgenootjes of andere vrienden!

Als je van gezelligheid houdt en dat wil combineren met zeilen is de RSZV de plek voor jou!

Welke activiteiten zijn er?

Elke dinsdag en donderdag zijn er borrelavonden op de RSZV. We eten en borrelen in het clubgebouw van de RZV aan de Kralingse Plaslaan 113.

In het zeilseizoen kan je zeilinstructie krijgen of geven en worden er wedstrijden georganiseerd op de Kralingse Plas. Ook gaan we vaak weekeindjes zeilen. Voorbeelden zijn o.a.: Nieuwe Leden Weekend en het Voorjaarsweekend

Verder organiseren wij ook voldoende niet zeil gerelateerde activiteiten zoals het sjaarzendiner, gala’s,  kerst- en valentijnsdiner, de cantus en nog veel meer!

Naast deze activiteiten worden er ook externe activiteiten georganiseerd door onze zusterverenigingen. Dit zijn zeilwedstrijden met ludieke elementen erin en deze wedstrijden worden afgesloten met een mooi feest. Vrijwel op alle externe activiteiten is er wel een team van de RSZV te vinden.

Ik kan niet zeilen, wat nu?

Dat is geen probleem! De RSZV beschikt over een interne (gratis!) zeilopleiding en heeft eigen instructieboten in de disciplines valk en laser. Bij aanvang van de Introductieperiode is er al meteen gelegenheid tot het volgen van zeilinstructie. Je leert om goed met de boot om te gaan en ook om samen te werken in de boot. In de winter worden er verschillende theorielessen georganiseerd, zodat je ook kan blijven leren bij slecht zeilweer.

Zijn jullie nou een gezelligheidsvereniging of een sportvereniging?

Allebei! Een groot deel van de activiteiten zijn borrelgerelateerd. Gezelligheid vormt een belangrijk deel van de vereniging. Onze borrels zijn altijd gezellig, je leert veel leuke mensen kennen en je doet zo een hoop nieuwe zeilcontacten op. Daarnaast promoten we het zeilen door instructie te geven, zeilweekenden te organiseren en wordt er actief meegedaan aan (studenten)zeilwedstrijden.

Hoe ziet de Introductieperiode er uit?

Als je eerstejaars lid wordt bij ons, is de periode van september tot november de “Introductieperiode” (IP). Deze maanden staan in het teken van kennismaking met elkaar en de vereniging. We starten gelijk met een weekend weg naar Friesland om te zeilen en te borrelen met elkaar. Dit weekend is cruciaal omdat je hier je eerste contacten met jaargenoten legt, je eerste ervaring met zeilen op doet, of als je al kunt zeilen gelijk je sleutel kunt halen.

Daarna organiseren wij verschillende leuke activiteiten, en voldoende zeilinstructies zodat je je bootje kan vormen. Een bootje is een jaarclub van 8 tot 10 man die de basis vormt van een leuk verenigingsjaar. Dit bootje mag je helemaal zelf samenstellen en zijn meestal gemixt.

Als je je bootje bij elkaar hebt en de vereniging hebt leren kennen sluiten wij de Introductieperiode af met de Installatie. Op deze avond presenteer je je bootje en alles wat jullie geleerd hebben aan het bestuur.

Mag ik eens langs komen om de sfeer te proeven?

Natuurlijk! Aankomende zomer zijn wij één avond open waarop je kan langskomen om de sfeer te proeven, dus kom vooral eens kijken op 12 augustus. Op deze avond gaan ook de inschrijvingen open (alleen fysiek). We zijn open vanaf 16.00 uur. Daarnaast zijn wij tijdens de Eurekaweek de hele week geopend.

Je kan ons vinden in het witte gebouw met de groene letters RZV erop aan de Kralingse Plaslaan 113.

Wat kost het?

Onze contributie voor eerstejaars leden bedraagt €145,- euro per jaar. Hiermee heb je toegang tot de borrels, de boten, instructies, leuke activiteiten en nog veel meer. Wanneer je al in een valk kunt zeilen (of dit bij ons hebt geleerd) kun je ook doorstromen naar de wedstrijdteams in de J/22’s en de SB20! Na je eerste jaar gaat de contributie elk jaar omlaag: €125,- voor tweedejaars leden, €115,- voor derdejaars leden, €105,- voor vierdejaars leden, en €95,- voor vijfdejaars leden of ouder.

Hiernaast gaan alle eerstejaars leden mee op het Nieuw Leden Weekend in Friesland van vrijdagmiddag 24 september t/m zondagavond 26 september. De kosten hiervoor bedragen €85,-.

Van wanneer tot wanneer loopt het verenigingsjaar?

Het verenigingsjaar duurt van 1 september tot de 1 september het daaropvolgend jaar.

Wat als ik me wil uitschrijven?

Zodra je je inschrijft, ben je lid en contributie verschuldigd voor een heel jaar. Uitschrijven kan tot 31 juli voor het begin van het verenigingsjaar. Doe dit per mail naar de secretaris, je krijgt dan een bevestigingsmail terug. Bewaar deze goed, het is jouw bewijs dat je uitgeschreven bent!

Klinkt goed, waar en wanneer kan ik me inschrijven?

Op 12 augustus tijdens de open borrel zullen de inschrijvingen opengaan (alleen offline). Als je deze donderdag langskomt op de borrel ben je gegarandeerd van een plek! Vanaf maandag 16 augustus in de Eurekaweek gaan de inschrijvingen ook online open op rszv.nl/inschrijfformulier, alleen zal er vanaf dan worden geloot. We loten elke avond, dus hoe eerder je jezelf inschrijft, hoe meer kans je maakt om lid te kunnen worden! 

Heb je nog vragen?

Kom langs of stuur ons een e-mail!