Al maanden horen we op de vereniging alle ins en outs over het NSK 2014, omdat de R.S.Z.V. dit jaar het NSK zal organiseren. De commissie was druk met het neerzetten van een groot feest een enorm evenement en zei er een topfeest van te gaan maken. Niets hieraan bleek gelogen! Alles was perfect georganiseerd, van de boten tot aan de slaapplaatsen en de feestjes niet te vergeten!

Vrijdagavond arriveerden wij als eerste team op locatie in Heeg. De inschrijving was nog niet geopend en dat gaf ons de gelegenheid gebruik te maken van de Magic-Marine fatboy??! De rij vulde zich en al snel stond er een rij tot aan de parkeerplaats, maar gelukkig met ons team vooraan! We begonnen het evenement met een daverend feest op vrijdagavond/zaterdagochtend, tot in de vroege uurtjes!

Zaterdag werden de eerste kwalificatiewedstrijden gezeild. We finishten de eerste wedstrijd als 3e en hadden de smaak goed te pakken. Na een pauze op een eiland om nog even bij te komen van voorgaande avond, konden we er weer helemaal tegenaan en zeilden de tweede wedstrijd een paaltje (1e)! De tactische keuzes die we in overleg maakten bleken goed uit te pakken en ook de snelheid zat er de tweede wedstrijd nog beter in! Deze zaken doorzetten in de 3e wedstrijd leidde tot een 2e plaats. Overall sloten we de kwalificatieserie af met een 3e plaats: 2 punten achterstand op gedeelde 1e plaats!
Het feest zaterdagavond was, net als de avond ervoor, weer prachtig! De dranken vloeiden rijkelijk en ook de broodjes Unox gingen razendsnel over de toonbank! Vele bedden bleven leeg, terwijl anderen juist dubbel gevuld werden: een topavond dus.

Zondag zeilden we in de Goldfleet en werd het ons een stuk moeilijker gemaakt! De starts werden feller en ook tijdens de wedstrijden bleef het veld dicht bij elkaar, wat zorgde voor bloedstollende kruisrakken en lastige situaties. De wind draaide erg veel en wisselde ook erg in sterkte: tactisch lastiger dan zaterdag dus. Team Zeekoeien kon hier goed mee omgaan en voer tot onze frustratie steeds voor ons. Ook team Broachafari kwam dicht in de buurt. De nummers 1 en 2 uit de kwalificatie waren echter nergens meer te bekennen en dat zorgde voor een totale wisseling op de podiumplaatsen. Met een 5, een 3 en een 3 als uitslagen hielden we Broachafari ruim achter ons en wisten we met 1 punt voor team Zeekoeien te blijven: we werden Nederlands Kampioen! Na de prijsuitreiking met zwempartij volgde de lange autorit, maar die was in alle euforie/moeheid zo voorbij?Ξ

NSK-commissie en ook het wedstrijdcomit茅, dank, we hebben een geweldig weekend gehad!


Team “Tim en zijn minions??/span>
Tim de Weerdt, Kim Bos en Niels de Vries