Deze donderdag was de eerste wedstrijd voor het bootjesklassement. Ondanks de goede opkomst van ongeveer 23 man was geen van de bootjes met genoeg mensen om het limiet van 3 mensen van een bootje te halen.
Daarom werden er gewoon vijf leuke teams gemaakt die tegen elkaar gingen knallen. Om vijf uur ging het eerste signaal voor de startprocedure waarna de vijf boten de wedstrijd begonnen. Er lag een mooie up- downwind baan waarbij het bootje van Koen als eerst rond de bovenboei kwam. Snel gevolgd door de andere vier boten. Na een spannend vervolg van de wedstrijd was het uiteindelijk de Boetes die als eerste over de finish voeren. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door de Boetes.

De derde start was het erg druk op de startlijn en waren alle boten weg binnen 5 seconden. Dit merkte je direct in de spanning tijdens de wedstrijd, alle boten lagen op een paar bootlengtes van elkaar. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door de Boetes na een toch minder eerste kruisrak waarna we 3 boven kwamen.
Na deze wedstrijd kwam de vraag van de Wedco of we ons al naar de bar wilden begeven, maar omdat het zo lekker weer was en de wedstrijden spannend waren werd er besloten om nog een wedstrijd te varen. Waarbij de Cees dacht ik gewonnen had.

De Wedco hoopt de volgende wedstrijden weer zo?? opkomst te zien met dan ook meer bootjes. Wij zullen zorgen dat de baan er dan weer super in ligt zodat jullie kunnen vechten om de eerste plaats.

Tot bij de volgende wedstrijd!!!

Groetjes de WEDCO