10006237_683978201660199_1298198470_nNa een ietswat zachte winter, konden we eindelijk weer zeilen! Dat de leden er zin in hadden, dat was goed te zien. Alle vier de boten waren goed gevuld met leden. Voordat iedereen het water op ging, moest uiteraard wel duidelijk zijn wat nu de bedoeling was. Niels wist met zijn ruimtelijk inzicht de baan dan ook uit te leggen met behulp van bierflesjes en een zonnebril.

Eenmaal het water op, wachtte iedereen in spanning op het teken van Tim. En ja hoor, Tim brulde boven iedereen uit: ??og 2 minuten!?? ik denk dat mijn huisgenoten hem nog hebben gehoord. Sommigen namen deze tijd om zich even te concentreren, anderen werden hier alleen maar nerveuzer op. Na deze 2 minuten, die wel uren leken te zijn, gingen de Boetes en de Wytse nek aan nek de startlijn over, gevolgd door de Van Thiel. De Cees was de weg kwijt en kon de startlijn niet vinden.

De ene boot had meer moeite met de ballonnen lek prikken dan de andere. Zo had de Van Thiel een klein rondje gemaakt, omdat ze een ballon hadden gemist. De Wytse had hier geen moeite mee, en kwam als eerste over de finishlijn, gevolgd door Boetes. Hoewel de Van Thiel enige vertraging had opgelopen, wisten zij de derde plek naar binnen te slepen. De Cees had de start- en dus de finishlijn nog steeds niet gevonden.

Aangezien het nog aardig vroeg was, besloot de Wedco er nog een wedstrijd erachteraan te doen. Tijdens deze wedstrijd heeft de Cees de startlijn wel weten te vinden, desondanks waren zij alsnog als laatste ge?indigd. Voor de andere boten verliep deze wedstrijd wat soepeler. De Boetes passeerde de finishlijn, alvorens iemand anders deze passeerde. Enige tijd later kwam de Wytse ook over de finishlijn. En nog een stuk later kwam de Van Thiel binnen.

De Boetes A.K.A. Bootje Sec wist de overwinning op hun naam te schrijven en zij hebben hier een week later een mooie persoonlijke trofee voor gekregen. Aan boord zaten Jeroen, Michelle, Lilian, Pieter en Simon. De president kreeg de eer om hen een bos snoeprozen uit te reiken, welke zij vervolgens hebben opgegeten. De eerste race van het vaarseizoen was een succes, en ik kijk uit naar de velen die nog zullen komen.

Namens de WedCo,

Mike Liang