Afgelopen zondag vetrok om 7.30 uur (met enige vertraging?Ι het RSZV-team (Ander, Guus, Bob, Thomas, Hugo, Niels) naar het Stage 2- teamzeil evenement in Medemblik, georganiseerd door de Dutch Match and Team Racing Association.

Teamzeilen is een andere vorm van wedstrijdzeilen dan wij tijdens bijvoorbeeld de STT?? gewend zijn. We varen niet met de hele vloot individueel tegen elkaar, maar met 2 teams, elk bestaande uit 2 boten, tegen elkaar. Gevolg hiervan is dat niet alleen snelheid van groot belang is, maar ook de regelkennis goed op orde moet zijn. De verschillende teams zoeken elkaar op en proberen allen de meest gunstige posities in de wedstrijd te bemachtigen, maar worden hierin uiteraard flink dwars gezeten door hun tegenstanders. Door middel van competities en knock-out systemen wordt op basis van de gewonnen wedstrijden de winnaar van het evenement bepaald.

De stevige windkracht 4-5 zorgde ervoor dat veel aandacht ging naar het goed controleren van de boot, waardoor hier en daar wat tactische missers werden gemaakt. Deze wind maakte het geheel echter wel zeer spectaculair en hoge snelheden zijn behaald op het IJsselmeer! Met helaas wat materiaalpech bij de organisatie (2 masten die ongewild naar beneden kwamen) kon uiteindelijk de Round Robin (halve competitie) worden afgemaakt en de winnaars worden bepaald. De RSZV heeft zich nog niet van zijn beste kant laten zien door gebrek aan training en is na 5 spannende wedstrijden op de 6e plaats ge?indigd.

Doel voor de komende serie op 23 maart is om het team verder van te voren rond te hebben en zo de gelegenheid te cre?ren om meerdere trainingen in teamzeilen te doen.