Afgelopen donderdag is het wedstrijdseizoen officieel van start gegaan met de knalrace. Vanaf nu zal er dan ook om de week een wedstrijd worden georganiseerd op de donderdagavond op de Kralingse Plas. Hou daarom goed de agenda en weekmail in de gaten om geen van deze mooie evenementen te missen.
Verder worden er naast onze eigen wedstrijden nog veel meer mooie wedstrijden gevaren op de plas en daarbuiten. Ik wil jullie met deze mail graag alvast op de hoogte brengen van een paar leuke andere externe wedstrijden waar we als vereniging een afvaardiging heen kunnen sturen om de andere zeilverenigingen eens te laten zien hoe je wedstrijden moet varen!
NSK Teamzeilen
Dit jaar heeft de RSZV een primeur door het eerste Nederlands studenten kampioenschap teamzeilen te organiseren. Ons team is reeds in training, maar kom vooral 25 en 26 april naar de RSZV om ze aan te moedigen en te helpen een prachtig feestje te bouwen aan de Kralingse Plas.
Woensdagavondwedstrijden
Vanaf 29 april is er elke woensdagavond een wedstrijd in Lasers georganiseerd door de RZV waar wij aan mee mogen doen. Heb je je lasersleutel, kom dan vooral meevaren met deze vaak erg spannende fleetraces. Laat het mij even weten als je interesse hebt om mee te varen.
Rotterdams Clubkampioenschap Teamzeilen.
In mei organiseerd World Port Sail op de Kralingse plas op woensdagavond teamzeilwedstrijden, hiervoor is de RSZV ook uitgenodigd om mee te doen. De data staan nog niet vast, maar de finale is in ieder geval in het weekend van 30 en 31 mei, het weekend dat ook het Skutsjesilen naar Rotterdam komt. Lijkt het je leuk twee woensdagavonden in mei op maxfuns te komen teamzeilen? Laat het me dan vooral weten.
Leidsche Onderlinge
Op 21 juni organiseert ons zusje, de Blauwe Schuit in de wateren rond Leiden de Leidse Onderlinge. Bij deze wedstrijd in valken mag eigenlijk alles om je boot vooruit te krijgen behalve een motor natuurlijk. Maar jagen bomen en peddelen hoort er allemaal bij bij dit event.
Maydaymatch
Op 6 en 7 juni organiseert Mayday, ons zusje uit Groningen het NSK matchracen, in Friesland. Bij dit evenement wordt goed gevaren, maar als je nog niet heel veel matchrace ervaring hebt kun je ook meedoen in de Silver Fleet waar ontzettend veel te leren valt over dit mooie spelletje.
Als je interesse hebt om mee te doen aan een van deze evenementen, probeer dan een team te vormen om mee te doen! Je kunt ook mij mailen dat je interesse hebt, dan proberen we samen een team te vormen waarmee jij mee kunt doen aan de evenementen.

Tot later op het water!

Tammo Zijlker
Commissaris Wedstrijden